football360 logo
360-club
360-club-icon

مسیر یک صعود باورنکردنی؛ پول بدهید، آش بخورید!

14 اردیبهشت 1404 ساعت 14:0611 نظر
رکسهام کاری معجزه‌آسا انجام داده است.

به گزارش فوتبال 360، رکسهام، تیمی نیمه‌حرفه‌ای که در آمریکا حتی کسی نامش را نشنیده بود، حالا با مالکیت مشترکِ بازیگر نقش «ددپول» و به لطف مستند  «Welcome to Wrexham» به یکی از محبوب‌ترین باشگاه‌های فوتبال اروپا در ایالات متحده تبدیل شده است.

رایان رینولدز و راب مک‌الهنی این باشگاه را در سال ۲۰۲۱ با حدود ۲ میلیون پوند خریدند و حالا ارزش آن بیش از ۱۵۰ میلیون پوند تخمین زده می‌شود.

چطور این کار را کردند؟ و از این موفقیت بی‌سابقه چه درسی می‌توان گرفت؟ وقتی این سؤال را از یکی از مالکان باشگاه‌های بزرگ اروپایی پرسیدم، پاسخ داد: «وقتی پول زیاد خرج کنی، برنده می‌شوی.»

چطور رکسهام به لیگ قهرمانی رسید؟

عامل اصلی صعود رکسهام از لیگ ملی به لیگ 2 کاملاً واضح است؛ آن‌ها حدود ۳.۵ میلیون پوند برای دستمزد بازیکنان هزینه کردند؛ در حالی که میانگین هزینه‌ باشگاه‌های لیگ ملی تنها یک میلیون پوند بود. اگر سه‌برابر رقبایت برای جذب بازیکن هزینه کنی، احتمالاً خیلی بیشتر از آن‌ها هم برنده می‌شوی.

در سطوح پایین‌تر، وقتی رکسهام فعلاً در آن قرار دارد، خرج کردن زیاد مستقیماً به پیروزی منجر می‌شود. فصل گذشته در لیگ 2، رکسهام تازه صعود کرد اما همچنان بیش‌ترین دستمزد را در لیگ پرداخت می‌کردد؛ نزدیک به ۶ میلیون پوند. آن‌ها همچنین ۳۹۰ هزار یورو برای خرید بازیکن هزینه کردند؛ بیش از دوبرابر هر تیم دیگری در این سطح.

این فصل در لیگ یک، آن‌ها حدود ۱۰.۶ میلیون پوند برای دستمزدها هزینه کرده‌اند؛ سومین تیم پرخرج لیگ. همچنین نزدیک به ۵ میلیون یورو  برای خرید بازیکن هزینه کرده‌اند. تنها تیمی که از آن‌ها بیش‌تر خرج کرده، بیرمنگام سیتی است و البته در جدول هم بالاتر از رکسهام قرار دارد.

آن‌ها تیمی فیزیکی، بسیار خوب در ضربات ایستگاهی و ارسال‌ها، با دفاعی محکم و ساختاریافته هستند. در کل، جذاب نیستند اما بسیار موفق‌اند. در لیگ یک، تنها بیرمنگام کم‌تر از رکسهام گل خورده. 7  تیم دیگر بیشتر از آن‌ها گل زده‌اند. به‌ عبارتی، پیشرفت رکسهام فقط با پول حاصل نشده، بلکه با تکامل تاکتیکی نیز همراه بوده

چرا هیچ تیم دیگری نمی‌تواند مثل رکسهام به موفقیت برسد؟

در لیگ‌هایی مثل بیسبال آمریکا، ساختار بسته و تقسیم درآمدها باعث می‌شود همه‌ تیم‌ها، صرفنظر از عملکرد، درآمد زیادی داشته باشند اما در فوتبال، شرایط بسیار پرریسک‌تر است. درآمد باشگاه‌ها بسته به صعود یا سقوط به‌شدت تغییر می‌کند.

رکسهام تنها به لطف مالکان مشهورش، رایان رینولدز و راب مک‌الهنی، توانسته درآمد تجاری‌اش را به‌شکل چشمگیری افزایش دهد؛ چیزی که برای اکثر باشگاه‌ها دست‌نیافتنی است. حتی با وجود موفقیت‌های مالی و مستند تلویزیونی‌شان، این 2 تاکنون حدود ۲۰ میلیون پوند ضرر کرده‌اند.

اگر آن‌ها بخواهند به لیگ برتر صعود کنند، باید هم هزینه‌ بیش‌تری کنند و هم شیوه‌ خرج‌کردنشان را تغییر دهند. تکیه بر بازیکنان باتجربه دیگر کافی نخواهد بود.

با توجه به اینکه رکسهام چند سال پیش در لیگ محلی بود، این پیشرفت برای هواداران قدیمی رکسهام مثل یک معجزه به‌ نظر می‌رسد؛ یک داستان الهام‌بخشِ واقعی از موفقیت یک تیم دست‌پایین.

این موفقیت بیش‌تر نتیجه‌ ابزارهای دنیای مدرن بوده؛ قدرت شهرت، قدرت رسانه و قدرت پول. با هیچ تعریفی، رکسهام در مسیر صعودش واقعاً «تیم ضعیف‌تر» نبوده اما حالا، برای نخستین بار، آن‌ها وارد لیگی می‌شوند که در آن، بیش‌تر تیم‌ها بازیکنانی بهتر و منابع مالی قوی‌تری دارند.

*پویا آب‌نیکی


Loading...
Loading...
Loading...
  • Loading...Loading...Loading...Loading...
  • Loading...Loading...Loading...Loading...
  • Loading...Loading...Loading...Loading...
  • Loading...Loading...Loading...Loading...